ΚΙΝΑΛ Λακωνίας: Συλλυπητήριο ψήφισμα για τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο

0
146

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας, του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ύστερα από τον αδόκητο θάνατο του

Ροβέρτου Σπυρόπουλου,

Ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, με καταγωγή από την Αρκαδία και νυμφευμένου με τη Σπαρτιάτισσα Ελένη Ψυχογιού, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει δημόσια τα θερμά συλλυπητήρια και τη θλίψη όλων των Μελών της, προς τη σύζυγο, τα παιδιά,  τους συγγενείς και τους φίλους του εκλιπόντος.

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σπούδασε στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ και από νωρίς ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

Το 1975, εκλέχτηκε για πρώτη φορά συνδικαλιστής στην Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών, όπου ανέλαβε υπεύθυνος διαχειριστής των οικονομικών της και ακολούθως έγινε γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών του ΟΤΕ και αργότερα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ).

Επίσης, εκλέχθηκε οργανωτικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), και διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας, που είναι ο ερευνητικός φορέας της ΓΣΕΕ. Εκλέχθηκε βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ το 1996 και το 2000, και διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Το 2006, έγινε γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έγινε αρχικά γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και αργότερα διοικητής του ΙΚΑ.

Ο φίλος και σύντροφος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με ήθος, συνέπεια και άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα, ταύτισε τη ζωή του με την ιστορική διαδρομή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και μέχρι την ώρα του πρόωρου χαμού του,  υπηρέτησε την κοινωνία και την πατρίδα, μέσα από την αδιάκοπη πολιτική του δράση. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα υπεύθυνου και σεμνού πολιτικού, καθώς και πρότυπο αγωνιστή, που  τίμησε με τη ζωή και την προσφορά του, τη Δημοκρατική Παράταξη.

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ

 

 

ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ