Καταγγελία για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ στη Λακωνία-Απάντηση του Προέδρου του ΚΤΕΛ

0
316

Σε καταγγελία προέβη ακροατής του Αντέννα Νότιας Ελλάδας την Δευτέρα 11/5 ως προς την παντελή έλλειψη δρομολογίων του ΚΤΕΛ σε Τ.Κοινότητες του Δήμου Μονεμβασίας.Το κείμενο έχει ως εξής.Τα στοιχεία του ακροατή είναι στη διάθεση του σταθμού.  

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρά τη λήξη της καραντίνας δεν έχει επανέλθει το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ που συνέδεε τα χωριά Τάλαντα, Άγιος Νικόλαος, Άγιος Δημήτριος και Βελιές (ΜΙΑ ΦΟΡΑ, την εβδομάδα με αφετηρία τη Νεάπολη) με την έδρα του δήμου, τους Μολάους. Μετά από επικοινωνία μου με υπαλλήλους του ΚΤΕΛ με ενημέρωσαν ότι δεν έχει αποφασιστεί  ακόμη ΠΟΤΕ και ΕΑΝ επανέλθει το εν λόγω δρομολόγιο. Κατανοώ πως ένα τέτοιου είδους γεγονός ίσως δεν συνιστά μία ενδιαφέρουσα είδηση για τους συνδημότες μας, ωστόσο θεωρώ πως πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του αναφαίρετου δικαιώματος των πολιτών για ισότιμη προσβασιμότητα σε υπηρεσίες και αγαθά, όπως είναι η πρόσβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων. Ιδίως στην περίπτωση αυτή, καθώς με το ΚΤΕΛ μετακινούνται κυρίως ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας και άτομα με χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό υπόβαθρο που δεν διαθέτουν οχήματα ιδιωτικής χρήσης. Θα σας παρακαλούσα να προβάλετε το γεγονός αυτό καθώς η δημοτική αρχή, η περιφέρεια και η κεντρική διοίκηση φαίνεται να αδιαφορούν πλήρως για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και να επιδεικνύουν για μία ακόμη φορά την αναλγησία τους. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Σε επικοινωνία που είχε ο Αντέννα Νότιας Ελλάδας με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ  Λακωνίας σχετικά με το θέμα αναφέρθηκε αρχικά πώς λόγω κορωνοϊού και της δίμηνης καραντίνας που ακολούθησε  ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν δρομολόγια όμως αυτά θα ξεκινήσουν κανονικά από την Δευτέρα 18 Μαΐου.