Η ψηφιακή τιμολόγηση αλλάζει την καθημερινότητα των επιχειρήσεων

0
212

Τεράστια η συμμετοχή στην ενημερωτική e-εκδήλωση

του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του 11ου Π.Τ.  Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Η υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσα από την πλατφόρμα MyDATA αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα στο ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και την άμεση και αναγκαία προσαρμογή των εμπορικών επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή.

Με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών της Αρκαδίας το Επιμελητήριο Αρκαδίας, από τα πρώτα Επιμελητήρια στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το 11ο Π.Τ.  Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος διοργάνωσαν, με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική e-εκδήλωση για την ψηφιακή τιμολόγηση την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.

Η εκδήλωση έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης από συλλόγους και επαγγελματίες από όλη την Πελοπόννησο που κατέκλυσαν με τις συμμετοχές τους την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

 Ο εισηγητής της εκδήλωσης κ. Χρήστος Κρίγκας, Οικονομολόγος -Φοροτεχνικός – Σύμβουλος Επιχειρήσεων Mέλος της κοινής τεχνικής ομάδας εργασίας Ο.Ε.Ε. – Υπ. Οικονομικών -Α.Α.Δ.Ε. μεταξύ άλλων ανέλυσε τις παραμέτρους τηςηλεκτρονικής τιμολόγησης και της πλατφόρμας MyDATA τον τρόπο, το χρόνο και τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται από τις επιχειρήσεις για την εναρμόνιση με τα νέα ψηφιακά δεδομένα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος κ. Πάνος Κρητικός και το μέλος του ΔΣ κ. Νίκος Τσιαμούλος του του 11ου Π.Τ.  Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ο Πρόεδρος Λογιστών Αρκαδίας κ. Γιώργος Μαυρόγιαννης.

Επιτακτική την ανάγκη για παράταση της εφαρμογής myData, προκειμένου οι επιχειρήσεις να εναρμονιστούν στα νέα δεδομένα και τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος επιδότησης αμιγώς για την αγορά λογισμικών προγραμμάτων, έκρινε ο κ. Τρουπής και πρότεινε την σύνταξη προτάσεων  από κοινού με το Οικονομικό Επιμελητήριο και τον Σύλλογο Λογιστών Αρκαδίας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντική Ανακοίνωση, Σημαντικά Νέα  μπορείτε να δείτε τη μαγνητοσκοπημένη εκδήλωση και την παρουσίαση του κ. Κρίγκα.

Μπορείτε να στείλετε τα ερωτήματά σας στο email:press@arcadianet.gr όπου θα σας απαντηθούν τις επόμενες μέρες.