Η περιφέρεια πρέπει να αλλάξει πορεία στον τουρισμό,πλήρως αποτυχημένο το προηγούμενο μοντέλο

0
127

“Πρέπει να αλλάξουμε πορεία ως Περιφέρεια στην τουριστική μας πολιτική, γιατί έχουμε αποτύχει πλήρως στον τομέα αυτό. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με το 60% των αρχαιολογικών χώρων της χώρας μας έχει μόλις το 2,64% από την τουριστική πίτα. Κάτι έχει γίνει λάθος” δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι, στην Τρίπολη, με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.
Ο περιφερειάρχης είχε συνεργασία με τον υπουργό και στη συνέχεια, οι δυό τους, είχαν συνάντηση με φορείς του τουριστικού τομέα από όλη την Περιφέρεια, οι οποίοι μετέφεραν προτάσεις και εξέθεσαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
“Εχουμε αναλάβει έναν μήνα, σε ένα εξάμηνο πιστεύω θα έχουμε δώσει απτά δείγματα γραφής. Ας αντιληφθούμε ότι είναι αναγκαίο όλες οι δράσεις να ακουμπούν στον τουρισμό. Προσωπικά, θεωρώ ότι το τουριστικό μέλλον ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ευρύτερα στην Πελοπόννησο” συνέχισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκροτηθεί η Επιτροπή Τουρισμού υπό την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Αννα Καλογεροπούλου.
Παράλληλα θα προχωρήσει και η συγκρότηση ενός συμβουλίου τουριστικής πολιτικής με εκπροσώπους από κάθε Περιφερειακή Ενότητα, το οποίο θα καθορίζει τον τρόπο που θα κινείται η Περιφέρεια και το οποίο θα αναφέρεται στο κεντρικό Διαπεριφερειακό Τουριστικό Συμβούλιο που προωθεί το υπουργείο Τουρισμού. Το εν λόγω όργανο -τη συγκρότηση του οποίου γνωστοποίησε ο υπουργός Χ. Θεοχάρης-, θα αναλαμβάνει τον συντονισμό της τουριστικής πολιτικής και τη συνεργασία των Περιφερειών μεταξύ τους, αλλά και με το υπουργείο Τουρισμού, όπως επίσης και με τον ΕΟΤ.
Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε εξ άλλου ότι στα άμεσα σχέδια της Περιφέρειας είναι η δημιουργία Τουριστικών Γραφείων πληροφόρησης στις πρωτεύουσες των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια.
Από την πλευρά του ο υπουργός αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο -πλην όμως αναξιοποίητο εν πολλοίς- δυναμισμό που έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως προς την τουριστική αξιοποίηση των πολλαπλών χαρακτηριστικών της: