Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ένωση οινοπαραγωγών του αμπελώνα της Πελοποννήσου, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση PROWEIN 2024 που έλαβε χώρα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, το χρονικό διάστημα 10 έως 12 Μαρτίου.
Η Διεθνής Έκθεση PROWEIN – International Trade Fair Wines and Spirits αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για τον κλάδο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών.
Συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον επαγγελματιών του χώρου και του ειδικού τύπου από την Κεντρική Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο με 49.000 επισκέπτες από 141 χώρες και 6.000 εκθέτες από 61 χώρες, οι οποίοι την χρησιμοποιούν ως εργαλείο αναζήτησης συνεργατών από τη διεθνή αγορά οίνου και αλκοολούχων ποτών.
Η Πελοπόννησος βρίσκεται στην 1η θέση της Ελλάδας όσον αφορά την παραγωγή κρασιού. Καταλαμβάνει, το 30% της έκτασης των αμπελιών στον οινικό χάρτη της Ελλάδας, ενώ η δυναμική του πελοποννησιακού αμπελώνα αποτυπώνεται εύγλωττα, εκτός από την στρεμματική του υπεροχή και στην ποικιλιακή του σύνθεση, καθώς, περίπου, το 25% όλων των Οίνων ΠΟΠ της χώρας παράγεται στην Πελοπόννησο.
Να σημειωθεί πως τα οινοποιεία της Πελοποννήσου ξεπερνούν τα 50 σχηματίζοντας έτσι ένα σπουδαίο εξαγωγικό προϊόν, το οποίο έχει εντάξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον σχεδιασμό της, για την ουσιαστική και διακριτή στήριξη των οινοποιών όλης της περιοχής.
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, η μοναδικότητα των προϊόντων της και ο επαγγελματισμός των επιχειρηματιών κέρδισαν τις εντυπώσεις στην έκθεση FOOD EXPO 2024 που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 11 Μαρτίου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με δυναμική παρουσία αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες σε μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που έλαβε χώρα στο Athens Metropolitan Expo, το χρονικό διάστημα 9 έως 11 Μαρτίου.
Σημειώθηκαν, σημαντικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής και των εξαγωγών για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών με εταιρείες εντός και εκτός συνόρων.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε και στο Food Stage meze_project στο οποίο παρασκευάστηκαν νέες γαστρονομικές συνταγές με υλικά και προϊόντα της περιοχής μας που χρησιμοποιήθηκαν για αυτές.