Η Μήδεια σήμανε συναγερμό στην Περιφέρεια Πελοπονήσου

0
180

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και όλη η υπόλοιπη χώρα, εν αναμονή της ραγδαίας επιδείνωσης την οποία προβλέπεται -σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)- να παρουσιάσει ο καιρός από το ερχόμενο Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, όταν και αναμένεται να ενσκήψει η κακοκαιρία “Μήδεια”.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας αυτής θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, καθώς και οι ισχυρές, κατά τόπους, καταιγίδες.

Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπως και το σύνολό των ομολόγων του, από όλη τη χώρα, μετείχε -μέσω τηλεδιάσκεψης- στην κατεπείγουσα συντονιστική σύσκεψη που συγκλήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην Αθήνα, με αντικείμενο τον συντονισμό των φορέων για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Στην εν λόγω σύσκεψη από την πλευρά της πολιτείας μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ενημερώνοντας ο περιφερειάρχης -παρουσία και του περιφερειακού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή- σχετικά με την κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ότι όλος ο μηχανισμός της έχει τεθεί σε επιφυλακή, προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχουν δύο εργολαβίες και τρεις αυτεπιστασίες και σημειώνοντας ότι όλα τα μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα για να γίνουν παρεμβάσεις όπου χρειαστεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα ειδοποιηθούν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας για την κατάσταση που διαμορφώνεται και εφόσον καταστεί αναγκαίο θα συγκληθούν τα κατά τόπους ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας).