Η αντιυπερτασική δράση του ελαιολάδου έρχεται στο φώς απο μία Λάκαινα

0
255

Δελτίο Τύπου: «συγχαρητήρια Τζανετέα προς Αιμιλία Ρηγάκου για την ερευνητική της εργασία πάνω στο ελαιόλαδο»
Με αφορμή την βράβευση της ερευνητικής εργασίας στο 11οInternational Scientific and Professional Conference with Food to Health η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα απέστειλε στην κα Αιμιλία Ρηγάκου την παρακάτω επιστολή:
«Κυρία Ρηγάκου,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για την διάκριση με το πρώτο βραβείο της ερευνητικής σας εργασίας στο 11οInternationalScientificandProfessionalConferencewithFoodtoHealth. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ελπιδοφόρο, νέα άτομα όπως εσείς να ασχολούνται με την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των τοπικών μας προϊόντων.
Το πόρισμα καθώς και η βράβευση της έρευνας σας αποτελούν πηγή αισιοδοξίας για το μέλλον των λακωνικών προϊόντων καθώς αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τις πολύτιμες υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου. Μέσα από την έρευνά σας αναδείξατε ένα συστατικό που συνδέεται με την αντιυπερτασική δράση και προστίθεται στην μακρά λίστα των «χρυσών» συστατικών του παρθένου ελαιολάδου. Στόχος και άμεση προτεραιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η ανάδειξη των ιδιοτήτων του τοπικού ελαιόλαδου και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του μέσω του προγράμματος INTERREGMED.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέχεια της έρευνας σας και ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.
Με εκτίμηση
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

Αδαμαντία Τζανετέα»
Από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας