Επιτάχυνση για το Ειδικό Σχολείο Σπάρτης

0
304

Η ΚΤΥΠ ΑΕ αναλαμβάνει να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων, που έχουν προκύψει, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία υλοποίησης του Ειδικού Σχολείου Σπάρτης, το οποίο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Για τον λόγο αυτό, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, κατόπιν εντολής του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ Γ. Χαρωνίτης, ο Γενικός Διευθυντής Έργων της Εταιρείας Θ. Κυριαζόπουλος, ο οποίος είχε μεταβεί στην Σπάρτη, συναντήθηκε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέτρο Νταλιάνη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών και Κατασκευής Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σπάρτης, Κων/νο Βαρζακάκο και τον Τοπογράφο Μηχανικό του Δήμου, Ν.Γρίβα.

Ο κ. Κυριαζόπουλος, ο οποίος κατάγεται από τη Σπάρτη, επισήμανε το ενδιαφέρον του ίδιου του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης και Βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γ. Δέδε, οι οποίοι κατ’ επανάληψη έχουν ζητήσει ενημέρωση από την ΚΤΥΠ ΑΕ για την πρόοδο των διαδικασιών και ζήτησε να σταλεί στην ΚΤΥΠ ΑΕ όλος ο φάκελος, ο οποίος έχει σχηματιστεί, ώστε οι αρμόδιες και έμπειρες σε τέτοια θέματα υπηρεσίες της Εταιρίας να συνδράμουν στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να ολοκληρωθούν το Πρακτικό Καταλληλότητας, η δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου στον Δήμο και αυτός στην ΚΤΥΠ ΑΕ, ο χαρακτηρισμός του χώρου ως Σχολικού κλπ.

Επισημάνθηκε επίσης ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ έχει ήδη προτείνει, η εκπόνηση της μελέτης του έργου αυτού να χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ, ώστε να είναι ώριμο και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.