Επιστολή Παναρίτη σε υπουργούς και Πειραιώς για το υποκατάστημα της Νεάπολης

0
72

Κύριοι Υπουργοί,
Κύριοι Διοικητές,

Ανακοινώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς ότι επίκειται μπαράζ λουκέτων καταστημάτων της, με τη συρρίκνωση του δικτύου της τράπεζας να εντατικοποιείται εντός του καλοκαιριού. Μεταξύ των καταστημάτων που επίκειται η κατάργησή τους είναι και αυτό της Νεάπολης Λακωνίας, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής, αφού θα πρέπει να μετακινηθούν 52 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από το Κατάστημα των Μολάων. Σημειώνουμε δε ότι υπάρχουν πιο απομακρυσμένες περιοχές που εξυπηρετούνταν από το κατάστημα της Νεάπολης και με την κατάργησή του οι πολίτες αυτών των περιοχών θα πρέπει να μετακινούνται περί τα 70 χιλιόμετρα.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, κ.κ. Διοικητές

Η Αγροτική Τράπεζα, με υποκαταστήματά της σε κάθε αγροτική περιοχή στήριζε τους αγρότες μας και βοηθούσε στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Η εξαγορά της από την Τράπεζα Πειραιώς έγινε με ευνοϊκούς όρους για τον αγοραστή, γεγονός που θα έπρεπε τόσο να εκτιμηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς όσο και να τεθούν από την Πολιτεία όροι για τη διαφύλαξη και συνέχιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες της υπαίθρου.
Εξάλλου είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε το τίμημα των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και στήριξε με το υστέρημά του το τραπεζικό σύστημα το οποίο θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του τις ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα της υπαίθρου και να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο.

Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα της συρρίκνωσης του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς στην Περιφέρεια διότι θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και των τοπικών οικονομιών. Στις δύσκολες ώρες που περνά η επιχειρηματικότητα και η κοινωνία μετά από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση και τη σφοδρότερη που δημιούργησε η πανδημία, θα πρέπει και οι τράπεζες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να παίξουν αναπτυξιακό ρόλο και όχι ανασταλτικό στην προσπάθεια αναδιάταξης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ