Επίσκεψη Γρηγοράκου, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ

0
36

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου η βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κ.  Νάγια Γρηγοράκου μαζί με τον  Κοινοβουλευτικό Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Γιάννη Τσίμαρη, ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που εισάγεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Οι δύο βουλευτές ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, μεταξύ άλλων, για τον αριθμό των κλινών, για τις ΜΕΘ και ΜΑΦ του Νοσοκομείου καθώς  και για τα έργα ανακαίνισης και συντήρησης Τμημάτων που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ένα από τα κυριότερα θέματα που θίχτηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήταν η λίστα των χειρουργείων και φυσικά τα απογευματινά χειρουργεία. Η λίστα απογευματινών χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ έχει 35 περιστατικά εκ των οποίων 17 έχουν χειρουργηθεί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής Λακωνίας σε σχετική της δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Στα χιλιάδες όμως περιστατικά που περιμένουν στη λίστα των τακτικών χειρουργείων, μάλλον τα απογευματινά αυτά χειρουργεία είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά για το Υπουργείο Υγείας είναι κανονικότητα να πληρώνουν οι ασθενείς και μέσω των ασφαλιστικών εισφορών τους αλλά και απευθείας τον γιατρό ή το χειρουργείο τους!!»

 

Επιπλέον, πληροφορήθηκαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΚΑΤ, πως υπάρχουν περίπου 100 κενές οργανικές θέσεις γιατρών αλλά και μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ελλείψεις που μεταφράζονται σε 419 κενές οργανικές θέσεις.

Για ακόμα μία φορά, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, τόνισαν πως υπερβάλλουν εαυτόν λόγω των εξουθενωτικών εφημεριών και του μεγάλου όγκου περιστατικών που δέχεται το Νοσοκομείο ΚΑΤ, καθώς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εφημερεύει καθημερινά σε ειδική εφημερία και κάθε τέσσερις μέρες σε γενική εφημερία.

Η Νάγια Γρηγοράκου ανέφερε στη δημοσίευση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως το Νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή επιτρέπει σε γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων να μπορούν να εργάζονται ως σύμβουλοι σε εταιρείες που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας, να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο αλλά και να χειρουργούν σε ιδιωτικές κλινικές. Η βουλευτής Λακωνίας κλείνοντας ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή θα δώσει αγώνα για τη Δημόσια Υγεία. Γιατί η Δημόσια Υγεία για το ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα ταυτοτικό. Θα είμαστε όλοι εκεί».