ΕΛΜΕ Λακωνίας: Να μην γίνει Πειραματικό το Γυμνάσιο Μολάων

0
138

Τη Δευτέρα  5 Απριλίου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λακωνίας επισκέφτηκε το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κο Αγάπιο Οικονομίδη. Η συνάντηση έγινε παρουσία και του βουλευτή Λακωνίας, κου Αθανάσιου Δαβάκη.

Μετά την ενημέρωση από τον κο Διευθυντή για την πορεία των εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς του νομού μας (από περισσεύματα άλλων πληθυσμιακών ομάδων ενώ ζητούμε την προτεραιότητά μας), καθώς και για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ και τη στελέχωσή του (το οποίο για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση λειτουργεί χωρίς την παρουσία αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών), το Δ.Σ.  τοποθετήθηκε πάνω στο ζήτημα της πρότασης του Διευθυντή για μετατροπή του Γυμνασίου Μολάων σε  Πειραματικό Γυμνάσιο.

Το Δ.Σ. ανέλυσε με σαφήνεια τα προβλήματα που θα προκύψουν από την παραπάνω πρόταση,  την απουσία διαλόγου με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και την παράκαμψη του συλλόγου διδασκόντων και της εκφρασμένης θέσης του,  σε μια προσπάθεια τόσο ο  κος Διευθυντής όσο και ο κος Βουλευτής να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα του ζητήματος, καταλήγοντας ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης δημιουργεί πολλά προβλήματα, χωρίς να υπάρχει κάποιο δεδομένο σημαντικό θετικό όφελος για τους μαθητές.

Εκφράσαμε την διαφωνία μας με τα σχολεία «ελίτ» για λίγους άριστους μαθητές, καθώς μόνιμο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι τα δημόσια ποιοτικά σχολεία για όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές.

Συγκεκριμένα επισημάναμε τα ακόλουθα προβλήματα και θέματα :

  • Τη διαχείριση του μαθητικού δυναμικού των Μολάων που δεν θα κληρωθούν να φοιτήσουν στο Πειραματικό Γυμνάσιο
  • Τη διαχείριση της λειτουργίας των περιφερειακών σχολείων, εάν οι μαθητές τους επιθυμήσουν και κληρωθούν να φοιτήσουν στο Πειραματικό Γυμνάσιο
  • Τις απαιτούμενες υποδομές του συγκροτήματος Μολάων
  • Τον τρόπο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο (Ποιο Πανεπιστήμιο, ποιο τμήμα, με ποιους διδάσκοντες)
  • Τις οργανικές θέσεις των καθηγητών του Γυμνασίου Μολάων
  • Την εξαντλητική και γραφειοκρατική διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολικής μονάδας

Για όλα τα παραπάνω ζήτησε την απόσυρση της συγκεκριμένης πρότασης.

Ο Διευθυντής ΔΔΕ Λακωνίας μας ενημέρωσε ότι απέστειλε την πρόταση στο υπουργείο και απλά περιμένει την απόφαση του υπουργείου, το οποίο δεν ζητά περαιτέρω στοιχεία. Οι προφορικές του διαβεβαιώσεις ότι για το διάστημα της θητείας του ως ΔΔΕ Λακωνίας δεν θα θιγούν οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών και ότι θα διευθετηθούν όλα τα θέματα δεν απαντούν στα προβλήματα.

Εκτός του θέματος αυτού, το ΔΣ δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον κο Δαβάκη για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση μετά από μια μακρά περίοδο τηλεκπαίδευσης και για τα οποία το υπουργείο δεν καταβάλλει καμιά προσπάθεια αντιμετώπισής  τους .

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας