Δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση των κατοικίδιων στον Δήμο Ευρώτα

0
101

ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Στη δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση των κατοικίδιων (σκύλους, γάτες) προχωρά από τις αρχές του νέου έτους ο Δήμος Ευρώτα, προκειμένου όλοι οι ιδιοκτήτες να έχουν την ηλεκτρονική ταυτότητα του κατοικιδίου τους σε περίπτωση απώλειάς του.
Η ηλεκτρονική σήμανση (τσιπάρισμα) ενός κατοικιδίου αποτελεί μέρος της υπεύθυνης ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων και είναι υποχρεωτική από τη νομοθεσία. Γι’ αυτό ο Δήμος Ευρώτα, σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση της «Zero Stray Pawject», απευθύνει κάλεσμα σε όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής στην ηλεκτρονική σήμανση του κατοικιδίου τους, να το πράξουν και μάλιστα εντελώς δωρεάν! Να σημειωθεί ότι στους αμελείς ιδιοκτήτες επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.
Ο Δήμος Ευρώτα εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κτηνιατρικής περίθαλψης για τα αδέσποτα ζώα (σκύλους και γάτες) που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων το οποίο περιλαμβάνει:
Πλήρη εμβολιασμό
Αποπαρασίτωση (ενδοπαράσιτα, εξωπαράσιτα)
Αιματολογικές εξετάσεις
Στείρωση
Περίθαλψη και νοσηλεία
Τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης
Χορήγηση φαρμακευτικής θεραπείας και
Κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη που απαιτείται να παρασχεθεί σε τραυματισμένο ή άρρωστο ζώο.
Η κτηνιατρική περίθαλψη πραγματοποιείται στο Δημοτικό κτηνιατρείο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε συμβεβλημένα ιδιωτικά κτηνιατρεία σε έκτακτες περιπτώσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες ή για προγραμματισμό δωρεάν τοποθέτησης μικροτσίπ, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Δημοτικό Κτηνιατρείο στα τηλέφωνα: 2735041883 και 2735360225.