Δαβάκης: Σύντομα η λύση στο θέμα των αγωγών του Δημοσίου κατά πολιτών στη Σκάλα

0
73

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με την οποία θα δίδεται οριζόντια λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αγωγές του Δημοσίου κατά πολιτών στην περιοχή της Σκάλας, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και αφορούσαν στις δηλώσεις κυριότητας που έχουν κάνει στο Κτηματολόγιο. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη και στον Δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Δαβάκης, μετά τη συνάντηση αυτή, δήλωσε σχετικά:

Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, μαζί με τον Δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο και του θέσαμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί πολίτες της Σκάλας με τις αγωγές που το ελληνικό Δημόσιο έχει καταθέσει εναντίον τους.

Του μεταφέραμε την απαγοήτευση των κατοίκων της περιοχής, καθώς οι εκτάσεις τις οποίες σήμερα διεκδικεί το Δημόσιο χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες από αυτούς.

Όπως με ενημέρωσε ο κ. Σταϊκούρας, η κυβέρνηση προγραμματίζει να ρυθμίσει οριστικά και με οριζόντιο τρόπο το ζήτημα με νομοθετική πρωτοβουλία που θα λάβει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Θα παραμείνω σε στενή επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Δήμαρχο Ευρώτα, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Ευχαριστώ τον Χρήστο Σταϊκούρα για την κατανόηση και την άμεση αντίληψη των κοινωνικών προεκτάσεων του προβλήματος, το οποίο προτίθεται να λύσει άμεσα.