Δαβάκης: Πρέπει να προστατευτεί το Πανεπιστήμιο από παραβατικές ομάδες

0
151

Η προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου από τις παραβατικές ομάδες, σημαίνει προστασία του δικαιώματος της λαϊκής οικογένειας για τη μόρφωση των παιδιών της..!

Στην ανάγκη εξορθολογισμού και εξασφάλισης συνθηκών ασφαλείας για την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων αναφέρθηκε ο Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο αποτελεί τον πυρήνα της ιδεολογίας αυτής της λαϊκής παράταξης που είναι η Νέα Δημοκρατία. Διότι αυτή η παράταξη, περισσότερο παντός άλλου, ενδιαφέρεται για τη λαϊκή οικογένεια, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει μία ευοίωνη προοπτική και εξέλιξη για τα παιδιά της και είναι αυτή η οποία πλήττεται όταν το Πανεπιστήμιο δε λειτουργεί», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Δαβάκης.

Στη συνέχεια, ο Λάκωνας βουλευτής αναφέρθηκε στη δράση των παραβατικών ομάδων εντός των Πανεπιστημίων, υπογραμμίζοντας ότι διασύρουν κάθε έννοια της δημοκρατίας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας. «Η ακαδημαϊκή ελευθερία δεν κινδυνεύει από την Αστυνομία. Εχθρός της ακαδημαϊκής ελευθερίας δεν είναι η Αστυνομία ούτε το κράτος. Το κράτος είναι χρηματοδότης των πανεπιστημίων», συνέχισε.

Κλείνοντας, δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως τις αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να εναρμονιστούν με τη βούληση των πολιτών, οι οποίοι κατά συντριπτική πλειοψηφία το στηρίζουν.

Το βίντεο της ομιλίας του κ. Δαβάκη είναι διαθέσιμο εδώ.