Δαβάκης: «Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τη Λακωνία η κατασκευή του Μουσείου της Σπάρτης»

0
385
Μόνη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2010».

Ομιλία Δαβάκη για θέματα Πολιτισμού: «Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τη Λακωνία η κατασκευή του Μουσείου της Σπάρτης. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, και η έμπρακτη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού…»

Με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης λαμβάνοντας το λόγο αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στην έναρξη των διαδικασιών κατασκευής του Νέου Μουσείου της Σπάρτης, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας όσον αφορά τη χρηματοδότηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής του μελέτης.

Παράλληλα, ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα την πρόταση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λακωνίας για τη δημιουργία ενός place branding στη Σπάρτη, που αφορά την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων με επίκεντρο το υπό δημιουργία αρχαιολογικό Μουσείο. Η πρόταση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λακωνίας έγινε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και είναι σημαντικό να στηριχθεί οικονομικά από την Πολιτεία, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Δαβάκης.

Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ανυπαρξία ουσιαστικού έργου στον τομέα του πολιτισμού, γεγονός που φαίνεται σε όλα τα επίπεδα της πολιτιστικής πολιτικής.