Γρηγοράκος: «Να αποφασίσει η βάση του ΠΑΣΟΚ για τις όποιες κινήσεις στο μέλλον»

0
61
ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση και λήψη απόφαση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης β?œSiemensβ? στο σύνολό της. (ICON PRESS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)

Το εγχείρημα της επανόδου του ΠΑΣΟΚ στη πολιτική σκηνή δεν πρέπει να είναι μία άσκηση επί χάρτου των έξι υποψηφίων. Πρέπει να είναι ουσιαστικό και να αντιδράσουμε δημιουργικά μαζί με τους πολίτες που θα μας πιστέψουν, τόνισε ο πρώην υπουργός  και Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης πορείας του κόμματος μετά τις εθνικές εκλογές, ωστόσο επεσήμανε πως αν τεθεί θέμα συγκυβέρνησης θα αποφασίσει η βάση αν πρέπει να γίνει ή όχι.

Όπως είπε, την επόμενη μέρα της εκλογής νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής «πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί. Η ΝΔ θέλει να καταλάβει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και έχει τοποθετήσει πολλά στελέχη από τον χώρο μας στη κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει τα συνθήματά του, τα χρώματά του. Δε μπορούμε όμως να υποκαταστήσουμε ούτε την ιστορία του, ούτε αυτά που έχει προσφέρει το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό τον τόπο. Λάθη πολλά έκαναν, κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλά όμως αυτή τη στιγμή η Κεντροαριστερά δε μπορεί να εκφραστεί ούτε από τον Σύριζα ούτε από τη ΝΔ».

Ο κ. Γρηγοράκος, ο οποίος έχει εκφράσει την προτίμησή του στον Ανδρέα Λοβέρδο, αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ξέρει από πολιτική, να είναι δοκιμασμένος και να είναι καλός κοινοβουλευτικός. «Να πάμε σε μία τέτοια ηγεσία που να μπορεί να βγάλει το ΠΑΣΟΚ από τα μεγάλα αδιέξοδα, να του δώσει ένα καινούργιο στίγμα και ένα καινούργιο αφήγημα στην ελληνική κοινωνία. Να γίνουμε οι εκλεκτοί των πολιτών ώστε να επανέλθει ξανά ένα κόμμα της σοσιαλδημοκραίας και της κεντροαριστεράς με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, προσαρμοσμένα όμως ώστε να μπορεί να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα της γενιάς των νέων. Πρέπει να βρούμε τρόπους να πλησιάσουμε τις κοινωνικές ομάδες τις οποίες αδικήσαμε τα προηγούμενα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοράκος.

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός μίλησε και για την νόσησή του από κορωνοιό, πριν 11 μήνες και τα προβλήματα που ακόμη αντιμετωπίζει. Μεταξύ άλλων, ζήτησε επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο Δημόσιο. Έκανε έκκληση για εθνική συσπείρωση λέγοντας ότι όλοι έχουν κάνει λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένας μόνος του την κατάσταση. Έχουμε απουσία εθνικής συσπείρωσης χρειάζεται να είμαστε πιο ενωμένοι, έγιναν λάθη από όλους, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ιατρική κοινότητα εκκλησία, στρατό»,  ανέφερε χαρακτηριστικά.