Βέρδος και Δαβάκης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

0
80

6/10/2021
Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δαβάκης και Βέρδος για το θέμα των αγωγών του Δημοσίου κατά πολιτών στη Σκάλα
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο είχαν ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους για τον συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων για την προώθηση νομοθετικής λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αγωγές του Δημοσίου κατά πολιτών στην περιοχή Αφανιά – Κρεββατά της Σκάλας.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης το στέλεχος της ΔΑΟΚ Λακωνίας Γιώργος Μπουραζάνης και ο νομικός σύμβουλος του Υφυπουργού Κώστας Πλιάτσικας. Αναλύθηκαν οι επιλογές και τα περιθώρια που υπάρχουν για την προώθηση νομοθετικής λύσης που θα κατοχυρώνει και θα προστατεύει τα δικαιώματα των ιδιοκτητών στην περιοχή της Σκάλας και συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί νέα συνάντηση με τη συμμετοχή του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:
Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει πριν λίγο καιρό για την επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος στην περιοχή Αφανιά – Κρεββατά της Σκάλας συνεχίζεται.
Συμφωνήσαμε με τον Υφυπουργό ότι απαιτείται ο συντονισμός των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να δοθεί οριζόντια νομοθετική λύση, στην οποία θα αναγνωρίζεται και θα ενσωματώνεται η πραγματικότητα που επικρατεί στην περιοχή.
Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι η προσπάθειά μας θα αποδώσει καρπούς.