Αραχωβίτης στην ΕΡΤ Λάρισας: “Έρχονται ΚΥΑ για γάλα και τσίπουρο”

0
299

“Σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τα αποστάγματα που θα τακτοποιεί τις συγχύσεις ενός παλαιού και ξεπερασμένου πλέον καθεστώτος που ισχύει από το 1920.
Το τσίπουρο Τυρνάβου, η ρακή στην Κρήτη και η τσικουδιά σε άλλες περιοχές της χώρας είναι εξαιρετικά προϊόντα και θα τα προστατεύσουμε, με έναν τρόπο που θα συνδυάζει και την υποχρέωσή μας απέναντι στην Ε.Ε (η οποία θεωρεί ότι παραβιάζουμε τους κοινοτικούς κανονισμούς για τα ποτά) και τους αμβυκούχους που επιθυμούν τα διήμερα. Όμως, πρέπει να μπει τάξη στη διακίνηση. Ο Τύρναβος έχει εξαιρετική εμπειρία στο θέμα του αποστάγματος και θα αξιοποιηθεί για τη νέα ρύθμιση.

Σε ό,τι αφορά στη νέα ΚΥΑ γάλακτος, αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Προβλέπει και αύξηση των ελέγχων και συνδυασμό και συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών. Επίσης η νέα ΚΥΑ θα προβλέπει αύξηση των προστίμων και αφαίρεση άδειας. Ήδη, οι γαλακτοβιομηχανίες πήραν το μήνυμα, αφού οι τελευταίοι έλεγχοι έφεραν ευρήματα. Η φέτα είναι ΠΟΠ και είναι προτεραιότητα η προστασία της. Στην Ευρωβουλή οι βουλευτές μας καταψήφισαν τη συμφωνία CETA και ίδια θα είναι η στάση μας και όταν έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μέλημά μας είναι και η τόνωση της κατανάλωσης της φέτας και αυτό θα γίνει άμεσα μέσα από προγράμματα διανομής, ΤΕΒΑ, σχολικά γεύματα κλπ”