Αραχωβίτης: “Ο αποδεκατισμός των Ειρηνοδικείων της Λακωνίας πρέπει να σταματήσει άμεσα”

0
24

Αραχωβίτης: “Ο αποδεκατισμός των Ειρηνοδικείων της Λακωνίας πρέπει να σταματήσει άμεσα”

Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κατέθεσε στις 23 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτης, με αφορμή την επιστολή της Προϊσταμένης του Ειρηνοδικείου Σπάρτης κ.Α. Θωμάκου, με την οποία καταγγέλεται το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αιτήσεις κινητικότητας τόσο στο Ειρηνοδικείο της πόλης, όσο και στο Ειρηνοδικείο Επιδαύρου Λιμηράς στους Μολάους, στο οποίο εδώ και ένα χρόνο δεν υπηρετεί κανένας δικαστικός υπάλληλος και η υπηρεσία είναι κλειστή, με αποτέλεσμα να εξυπηρετείται μόνο μία φορά την βδομάδα κυρίως από υπαλλήλους του Ειρηνοδικείου Σπάρτης.
Οι δύο Υπηρεσίες συμμετείχαν στη δεύτερη φάση κινητικότητας για το 2021, δυστυχώς όμως οι αιτούμενες θέσεις δε φαίνονται στην κινητικότητα (μία ΠΕ γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Σπάρτης και μία ΠΕ γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Επιδαύρου Λιμηράς).

Οι απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς επείγουν καθώς υπάρχουν άτομα που θέλουν να μετακινηθούν στις παραπάνω υπηρεσίες και υπάρχουν προθεσμίες. Ήδη, μία δικαστική υπάλληλος του Ειρηνοδικείου Σπάρτης έχει αιτηθεί μετάθεση και αναμένεται να αναχωρήσει άμεσα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει αν αυτό θα καταστεί τελικά εφικτό κι αν το ζήτημα θα ρυθμιστεί εμπρόσθεσμα.

Χτυπάμε επανειλλημένως το “καμπανάκι” για το πρόβλημα της τραγικής υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιων του νομού, καθώς και πέρσυ (7/10/2020) είχαμε καταθέσει σχετική Ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, μετά και τη συνάντηση που είχε τότε ο βουλευτής με μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης.
“Μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα ένα χρόνο μετά, αλλά ούτε υπάρχει η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο. Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, που προβαλλόταν ως η κυβέρνηση της εξεύρεσης άμεσων λύσεων με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα” υπογράμμισε ο βουλευτής.

*** Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς και η επιστολή της προϊσταμένης του Ειρηνοδικείου Σπάρτης.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ.κ. Υπουργούς:
Εσωτερικών
Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Ερώτημα για τη Β’ Φάση Κινητικότητας»

Ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης καταθέτει προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης αναφορά την Επιστολή της Προϊσταμένης του Ειρηνοδικείου Σπάρτης, όπου καταγράφεται η συμμετοχή της συγκεκριμένης Υπηρεσίας όπως και του Ειρηνοδικείου Επιδαύρου Λιμηράς (που παραμένει κλειστό εδώ και ένα χρόνο) στη δεύτερη φάση κινητικότητας 2021, ωστόσο δεν φαίνονται οι θέσεις που έχουν αιτηθεί στην κινητικότητα, μολονότι υπάρχουν άτομα που θέλουν να μετακινηθούν στις παραπάνω υπηρεσίες και υπάρχουν προθεσμίες.

Επισυνάπτεται η Επιστολή.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες σας για τη δρομολόγηση και επίσπευση της διαδικασίας και να με ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 23/11/2021Ο καταθέτων Βουλευτής
Αραχωβίτης Σταύρος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ