Αραχωβίτης: «Και το Δημόσιο, δια του YΠ.ΑΤ, θύμα της αισχροκέρδειας των ημερών;»

0
172

Για την απαραίτητη προστασία των εργαζομένων και εν μέσω των έκτακτων μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά, με απευθείας ανάθεση, στην προμήθεια γαντιών, μασκών και αντισηπτικού gel σε τιμές πολλαπλάσιες των φυσιολογικών. Το Υπουργείο Ανάπτυξης αδυνατεί να προστατεύσει ακόμα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου, πόσο μάλλον τους πολίτες.

Με αυτήν την προμήθεια, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται οι ανάγκες όλου του προσωπικού όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου. Η προμήθεια αντισηπτικού gel μετά βίας φτάνει για τις εισόδους των κτιρίων και για τους επισκέπτες. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζομένους. Αν πραγματικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε κατανοήσει τον κίνδυνο της διασποράς του ιού θα προχωρούσε σε δραστικά προληπτικά μέτρα όπως:

  • τον καθορισμό αναγκαίου προσωπικού ανά οργανική μονάδα που πρέπει να παρίσταται για την παροχή εκ περιτροπής εργασίας,
  • την απρόσκοπτη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού,
  • την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εργασίας,
  • τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου σε περίπτωση πλήρους αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών,
  • την τακτική απολύμανση των χώρων από εξειδικευμένο συνεργείο,
  • μέτρα και δράσεις για την αποφυγή της προσέλευσης των συναλασσομένων

Τούτη την ώρα προέχει η ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας, η προστασία της υγείας όλων των πολιτών, εργαζομένων, παραγωγών και καταναλωτών και η στήριξη της βιωσιμότητάς τους.