Αποδίδει η αθόρυβη και υπεύθυνη προσπάθεια για την Σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού Νεάπολης

0
92

Χρηματοδότηση για τη λειτουργία της Σχολής Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού Νεάπολης από τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κο Σκυλακάκη.

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, επισκεφθήκαμε για δεύτερη φορά τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κο Σκυλακάκη, μαζί τον Βουλευτή Λακωνίας κο Θανάση Δαβάκη, όπου παρουσία μας υπέγραψε την έγκριση του αιτήματος της κατ΄ εξαίρεση χρηματοδότησης για τη λειτουργία της Σχολής.
Η χρηματοδότηση αυτή είναι απαραίτητη για την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση της Σχολής, το οποίο δεν έχει εγκριθεί ακόμη, κάτι που θεωρούμε ότι θα γίνει το ταχύτερο δυνατόν, αφού έτσι πληρώθηκε και η τελευταία προϋπόθεση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Μετά από σειρά πρόσφατων συναντήσεων του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη και του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, υπεγράφη η απόφαση με την οποία καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη Βοιών, μέσω της αύξησης του προϋπολογισμού έως 500.000 ευρώ για το 2024 και 800.000 ευρώ για τα επόμενα έτη.
Ο κ. Δαβάκης δήλωσε σχετικά:
Οι χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλεπάλληλες συναντήσεις του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη και εμού (10/1/2023 και 24/1/2023) με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, απέδωσαν καρπούς, με την ανάληψη της υποχρέωσης εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη Βοιών, μέσω της αύξησης του προϋπολογισμού έως 500.000 ευρώ για το 2024 και 800.000 ευρώ για τα επόμενα έτη.
Με την απόφαση αυτή του Θόδωρου Σκυλακάκη και σύμφωνα με την επιταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας για την έκδοση του ιδρυτικού Προεδρικού Διατάγματος, καλύπτεται η υποχρέωση του άρθρου 90 του ΠΔ 63/2005 για την ίδρυση της Ακαδημίας. Και για αυτό τον ευχαριστώ!
Άλλωστε, όλα ξεκίνησαν από τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή μας στις 21/1/2022…
Θα συνεργάζομαι, όπως γίνεται μέχρι τώρα, με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και τους υπόλοιπους φορείς μέχρι να ολοκληρωθεί η ίδρυση και η λειτουργία της ΑΕΝ στη Νεάπολη Βοιών.
Προχωρούμε με ουσιαστικά αποτελέσματα και χωρίς μικροπολιτική εκμετάλλευση..!