Απάντηση Παναρίτη επί της ουσίας στην ειρωνική επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάση Βασιλειάδη

0
47

Ένταξη της Σπάρτης στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Λάβαμε την με αρ. πρωτ. 2632/ΑΒ/νμ/12 Δεκεμβρίου 2023 επιστολή σας ως απάντηση στη δική μας με αρ. πρωτ. 3261/Φ2702/05-12-2023 – που αφορούσε σε αίτημά μας να ενταχθεί η Σπάρτη στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία – για την οποία έχουμε να θέσουμε τα εξής:
1.Η αιτιολόγηση της αρνητικής απάντησης ότι «ο σχεδιασμός της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας έχει από καιρό ολοκληρωθεί μετά από συμφωνία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις της Ελληνικής Επικράτειας» δεν ευσταθεί διότι διαβάσαμε στον τύπο στις 13/12/2023 περί της ένταξης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί παρά να μας λυπήσει διότι διαφαίνεται πως η κρίση της επιτροπής επί των αιτημάτων έχουν – τουλάχιστον – δύο μέτρα και δύο σταθμά.
2.Η αναφορά σας στην «ξεχωριστή τελετή κατά την προηγούμενη λαμπαδηδρομία ΤΟΚΥΟ 2020» που σας «έμεινε αλησμόνητη», μόνο σαν ειρωνική μπορεί να εκληφθεί απέναντι στο φορέα μας, ο οποίος εκτιμώντας ότι η ιστορία της Σπάρτης είναι αναμφισβήτητο κομμάτι του Ολυμπιακού Πνεύματος, αιτήθηκε τη συμμετοχή της στην Λαμπαδηδρομία ως έμπρακτη απόδοση τιμής στην υφιστάμενη αυτή σχέση. Να υπενθυμίσουμε εδώ πως ο Χαρίλαος Βασιλάκος, ο δεύτερος Ολυμπιονίκης του 1896, ήταν Λάκωνας.

Για τους ανωτέρω λόγους επανερχόμαστε στο αίτημά μας για ένταξη της Σπάρτης στην πόλεις σταθμούς της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας 2024 και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ευαισθησία και το σεβασμό που θα επιδείξετε στην αντιμετώπιση του αιτήματός μας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ