Απάντηση Λιβανού στον Κρητικό για τις ζημιές από τον παγετό στη Σκάλα

0
115

Σε απάντηση της αναφοράς του βουλευτή Λακωνίας κ.Νεοκλή Κρητικού, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σπήλιος Λιβανός αναφέρει ότι η εκτίμηση για το ύψος της ζημιάς στις εσπεριδοκαλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής της Σκάλας Λακωνίας, εξαιτίας του παγετού της 17ης Φεβρουαρίου 2021, θα είναι εφικτή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, οπότε και ολοκληρώνεται η καρποδεσία.

Ο κ.Λιβανός στην απάντηση του σημειώνει δύο σημαντικά στοιχεία:

  1. Η ελληνική Κυβέρνηση νοικοκύρεψε τα τελευταία δύο χρόνια τα οικονομικά του ΕΛΓΑ, που είχε σαν αποτέλεσμα όλων των φυσικών καταστροφών και την καταβολή σε μία δόση του συνόλου των αποζημιώσεων για το 2020, γεγονός πρωτοφανές
  2. Ο επαναλαμβανόμενος παγετός, είναι ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, μοναδικό για τα δεδομένα της Χώρας μας τα τελευταία 15 χρόνια, και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα από το πλαίσιο του ΕΛΓΑ, με όποια κρατική αρωγή χρειαστεί, με νομιμότητα και αποτελεσματικότητα
  3. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις επιπλέον γεωτεχνικού εποχικού προσωπικού στον ΕΛΓΑ Τρίπολης για να προχωρήσουν τις διαδικασίες με ταχύτητα.

Ο κ.Κρητικός με αφορμή την εξέλιξη αυτή δηλωσε: «Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στους αγρότες και σε όλον τον πρωτογενή τομέα της χώρας, μιας και θεωρεί ότι αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη και την ευημερία της πατρίδας μας.»