Αξονικός Τομογράφος στο Νοσοκομείο Μολάων – 1.395 ασθενείς εξυπηρετήθηκαν το 2023!

0
27
Η απόκτηση Αξονικού Τομογράφου και η εκπλήρωση αυτού του «άπιαστου» ονείρου δεκαετιών για τους κατοίκους της Νοτιοανατολικής Λακωνίας, αποτέλεσε έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του ασθενοκεντρικού μοντέλου Διοίκησης που υιοθετήσαμε από την πρώτη ημέρα παρουσίας μας στo Γ.Ν. Μολάων.
Σήμερα, περίπου δεκαέξι μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του εμβληματικού αυτού έργου, τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή! Ειδικότερα, για το έτος 2023 στο Νοσοκομείο  Μολάων πραγματοποιήθηκαν 1.395 αξονικές τομογραφίες!
Αποδεικνύεται πλέον εμφανώς και εν τοις πράγμασι, ότι η απόκτηση και έναρξη λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου αποτέλεσε ένα σημείο καμπής στην ιστορία της Ν.Μ. Μολάων, ικανοποιώντας μια πάγια και επιτακτική ανάγκη για την υγεία των κατοίκων ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Λακωνίας.
Ειδικότερα, 1.395 συμπολίτες μας που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να διακομισθούν στη Σπάρτη και να υποστούν ταλαιπωρία αρκετών ωρών διανύοντας μια συνολική απόσταση 150+ χιλιομέτρων, υποβλήθηκαν σε Αξονική στη Ν.Μ. Μολάων, με την εξέταση πια να ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά!
Εκτός από τη διευκόλυνση των ασθενών και την προφανή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, εξασφαλίστηκε ταυτόχρονα και η μείωση της επιβάρυνσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ- αυξάνοντας έτσι τη διαθεσιμότητά τους για τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά, που έχρηζαν άμεσης διακομιδής!
Είχαμε δεσμευτεί να μετατρέψουμε το Νοσοκομείο των Μολάων σε ένα Περιφερειακό Νοσοκομείο Πρότυπο, το κάναμε πράξη! Στη Ν.Μ. Μολάων, «μιλάμε» με τα έργα μας και όχι τα λόγια μας!