Αναφορά του Βουλευτή Νεοκλή Κρητικού για τους αρχαιοφύλακες

0
101

Την Τετάρτη 27ης Σεπτεμβρίου 2023, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Δ. Κρητικός κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Γ. Μενδώνη, σχετικά με το ζήτημα των αρχαιοφυλάκων. Αφορμή για την Αναφορά του, υπήρξε η επιστολή που έλαβε από την κα. Δήμητρα Γούβη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠ.ΠΟ.Α. Λακωνίας, αναφορικά με το αίτημα της στελέχωσης των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων με αρχαιοφύλακες.

Στην Αναφορά του προς την Υπουργό Πολιτισμού, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα, αφού οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία συνιστούν και διαφυλάττουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Πατρίδας μας. Περαιτέρω, ο κος. Κρητικός υπενθυμίζει πως ο πολιτισμός αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την προβολή της ταυτότητας τόσο της Λακωνίας, όσο και ολόκληρης της Ελλάδας. Είναι κρίσιμο να εξεταστούν τα προβλήματα που αναφέρονται, ώστε να συντηρηθεί και να αναδειχθεί το πολιτιστικό απόθεμα της Λακωνίας.

Άλλωστε, η εύρυθμη λειτουργία των μουσειακών χώρων χρησιμεύει στη συγκέντρωση και την έκθεση υλικών τεκμηρίων, που γίνονται διαρκώς σημεία θαυμασμού, ενώ παράλληλα αποτελούν αφορμή για νέα καλλιτεχνική και κοινωνική δραστηριότητα.