Αναστάσιος Λαυρέτζος: ” Έχουμε εισέλθει σε μια ασταμάτητη αριθμητική συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού”

0
235

” Συρρικνωμένος και σημαντικά γερασμένος ο ελληνικός πληθυσμός στις επόμενες δεκαετίες” έτσι περιέγραψε τον πληθυσμό της χώρας ο  συγγραφέας Αναστάσιος Λαυρέντζος κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Ραδιόφωνο του Αντέννα Νότιας Ελλάδας το πρωί της Τρίτης 29 Ιουνίου και τον Παναγιώτη Νεοφώτιστο για το Δημογραφικό

Ο κ. Λαυρέντζος μας μίλησε για τα ευρήματα της έρευνάς του και για το τι πρέπει να γίνει ώστε οι προβλεπόμενες ζοφερές εξελίξεις να αποτραπούν.

Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος κατέχει πτυχίο Φυσικής και διπλώματα μεταπτυχιακής ειδίκευσης (MSc) στα Οικονομικά Μαθηματικά και στη Θεωρητική Φυσική. Έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στον τομέα Διαχείρισης Κινδύνων σε μεγάλους ελληνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Στο πλαίσιο αυτό έχει επισκεφτεί πολλές βαλκανικές χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία). Συνεργάζεται με διεθνείς ελεγκτικούς οίκους ως συμβουλος επιχειρήσεων και διδάσκει Διαχείριση Κινδύνων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει τα βιβλία: «Η Θράκη στο μεταίχμιο» και «Σιωπηρή Άλωση – Το Δημογραφικό και το Μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας».

Ακολουθεί η συνέντευξη.