Ακυβερνησία σκάφους στην Μονεμβασία ,μηχανική βλάβη σε σκάφος στην Νεάπολη

0
111

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της Κυριακής 28.5.2023, η Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς, για περιστατικό ακυβερνησίας του Τ/Χ σκάφους ”ΤΗΕ ΒROD” σημαίας Πολωνίας με τρεις (03) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. νοτιοανατολικά του λιμένα Μονεμβασιάς.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ”ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ” Σ.Μ. 16 προς παροχή συνδρομής.

Το ”ΤΗΕ ΒROD” εντοπίστηκε και ρυμουλκήθηκε από το ”ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ” στον λιμένα Μονεμβασιάς με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες του Σαββάτου, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου, Νεάπολης Βοιών, Μονεμβασιάς και Κυθήρων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους ”LIBERTY” σημαίας Βελγίου, στη θαλάσσια περιοχή 29 ν.μ. δυτικά ν. Μήλου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και το Ε/Γ – Λάντζα ”ΜΑΧΗ” Ν.Ν. 11, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Ι/Φ στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, συνοδεία του περιπολικού σκάφους, όπου και προσέδεσε ασφαλώς.
Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”LIBERTY” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.