Αγρότες για κυβέρνηση: “Πολύ ψηλομύτα μας βγήκε, δεν καταδέχεται να μας συναντήσει”

0
323

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το μέλος της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, πρόεδρος αγροτών Βοιωτίας, κος Γιάννης Βάγγος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Νωρίς» με το δημοσιογράφο Γιώργο Χουδαλάκη.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Αναφορικά με το αίτημα των αγροτών για συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς
Γ.ΒΑΓΓΟΣ: Πολύ ψηλομύτα μας βγήκε η κυβέρνηση, δεν καταδέχεται να μας συναντήσει. Βέβαια είναι ψηλομύτα γιατί έχει πλούσιο μπαμπά, τον κ.Σόρο σημασία έχει ότι παρακαλάμε εδώ και 15 μέρες να τους δούμε τους ανθρώπους αυτούς που γυρνάνε με ένα μαχαίρι από πίτα σε πίτα και κόβουν κάθε Σαββατοκύριακο και τους αγρότες δεν μπορούν να τους συναντήσουν.
Για τη συνάντησή τους με τον κ. Αραχωβίτη
Γ.ΒΑΓΓΟΣ: Πήγαμε πριν ένα μήνα τον είδαμε, του θέσαμε τα αιτήματα σαν πρόφαση, σαν δικαιολογία μας είπε ότι πρέπει να μιλήσω με τον κ. υπουργό Οικονομίας, πρέπει να μιλήσω με τον κ. υπουργό Εργασίας, πρέπει να τα δει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ή ο κ. Πρωθυπουργός δηλαδή με λίγα λόγια δεν πήραμε καμία μα καμία απάντηση. Και αποφασίσαμε να είναι σε ένα τραπέζι απέναντι με όλη την αγροτιά και δεν δέχονται.
Γ.ΒΑΓΓΟΣ: Το 1996 είχαμε 28% αγρότες σε όλη την Ελλάδα και αυτή τη στιγμή πέφτουμε σε μονοψήφιο αριθμό. Αν ήταν καλά δεν θα έμεναν; Είμαστε παραδοσιακοί στο να φωνάζουμε; Αυτοί οι άνθρωποι που ερχόντουσαν και μας χτυπούσαν την πλάτη στα τρακτέρ απάνω και φωνάζανε ότι «δεν τα κάνανε καλά οι προηγούμενοι και όταν θα έρθουμε εμείς θα φέρουμε την επανάσταση» τώρα αυτοί οι άνθρωποι ούτε καν καταδέχονται να μας δουν. Αυτοί οι ανθρωποι που πριν τρία χρόνια έπιναν τσίπουρα μαζί μας τώρα που έχουν πιάσει την καρέκλα έχουν πιάσει …μη πω τι.
Γ.ΒΑΓΓΟΣ: Μέσα σε τρεισήμισι χρόνια έχει πέσει 40% το γάλα για παράδειγμα κάτω, με τις ελληνοποιήσεις που έρχονται καραβιές απ’ έξω και δεν μιλάει κανείς. «Θα κοιτάξουμε, λεει ο κ. υπουργός, να μεγιστοποιήσουμε τους ελέγχους». Πότε ρε φίλε το 40% χάθηκε σε τρία χρόνια, πότε θα κοιτάξεις; Καταλαβαίνετε για τι ειρωνεία και τι κοροϊδία μιλάμε! Το σιτάρι το πουλάμε 0,17 και τα 750γρ. το ψωμί κάνει 1,70 θα κοιτάξουν την επιτροπή ανταγωνισμού, θα κοιτάξουμε το άλλο δεν τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν με την κοινωνία μόνο με την καρέκλα και να λένε σχέδια μακρόπνοα και φανταστικά.
Γ.ΒΑΓΓΟΣ: Θα κλείσουμε και τον Πλατύκαμπο, μπορεί να κατεβούμε με τα τρακτέρ στην Αθήνα όλα είναι ανοιχτά, θα γίνει μια γενική συνέλευση και θα αποφασίσουμε όμως αν βρεθούμε με αυτούς τους ανθρώπους έχουν έτοιμες λύσεις;