Άσκηση ετοιμότητας “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024” στο Διοικητήριο

0
34

Συμμετοχή της Π.Ε. Λακωνίας στην άσκηση “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024” με την παρουσία του Περιφερειάρχη Λακωνίας κου.Θεόδωρου Βερούτη και του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου κου.Λάμπρου Τζούμη.

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024” στην έδρα της Π.Ε στην οποία συμμετείχαν επίσης η Ελληνική Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το ΕΚΑΒ, η Πολιτική Προστασία Δήμου Σπάρτης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-παράρτημα Σπάρτης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-παράρτημα Λακωνίας, Εθελοντικές Ομάδες, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Λακωνίας και οι εργαζόμενοι του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας.

Η άσκηση ετοιμότητας διεξήχθη στο πλαίσιο συντονισμού και ενίσχυσης των ενεργειών ετοιμότητας και αντιμετώπισης σεισμού.

Το σενάριο προέβλεπε, σεισμό με καταρρεύσεις κτηρίων, πυρκαγιά και εγκλωβισμό ανθρώπων εντός αλλά και εκτός του κτηρίου του Διοικητηρίου Π.Ε. Λακωνίας καθώς και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κος. Θεόδωρος Βερούτης και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας κος. Λάμπρος Τζούμης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κος.Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε: « Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου αξιοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις και κάθε πρόσφορο μέσο για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστροφών και φαινομένων. Η άσκηση απέδειξε πως μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοιες καταστροφές και επεισόδια χωρίς βεβαίως να εφησυχάζουμε ποτέ. Ευχή όλων μας, οι ασκήσεις ετοιμότητας που είναι αναγκαίες για την επιβεβαίωση της επιχειρησιακής μας επάρκειας, να μην χρειαστεί ποτέ να επιβεβαιωθούν σε πραγματικές συνθήκες».