Συνάντηση Γρυπιώτη-Σκουρλέτη για τις ζημιές στον Δήμο Ευρώτα

0
76

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Ευρώτα μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη σχετικά με τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή.

«Mετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη πραγματοποιηθηκε η πρώτη συνάντηση με τον Υπ. Εσωτερικών για την άμεση διευθετηση των προβλημάτων που δημιουργηθηκαν από την θεομηνία , συμφωνήθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση αμέσως μετά την καταγραφή και την τεχνική περιγραφή των αναγκαίων έργων αποκαταστασης στις πληγείσες περιοχές του ΔήμουΕυρώτα.Ομολογω οτι είναι η τρίτη κατά σειρά επαφή με το Υπ. Εσωτερικών …. και για μια ακόμη φορά έγινε με αμεσοτητα η αποδοχή από πλευράς του υπουργού των δημιουργηθεντων προβληματων απο την θεομηνια …για την επίλυση αυτών με την εκτακτη οικονομική στήριξη !!!! Ακολουθούν οι συναντήσεις με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών !!!! Υπενθυμίζω ότι αναμένεται η κύρηξη του Δήμου μας σε έκτακτη κατάσταση για τα γενικότερα οφέλη αλλά και η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ για την οικονομική αποζημίωση των αγροτών μας … !!!!!.»

Αναφέρεται επίσης ότι ήδη συμφωνήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να πραγματοποιηθεί άμεσα επίσκεψη στον Δήμο Ευρώτα,ώστε σε κοινή σύσκεψη με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους αγρότες να ανακοινωθούν τα μέτρα οικονομικής αποζημίωσης των αγροτών.

Την Πέμπτη 23/11 ο Δήμαρχος Ευρώτα αναχωρεί σε προγραμματισμένη επίσκεψη στις Βρυξέλλες και αναμένεται να θέσει στην αντιπροσωπεία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία την τρίτη συνεχόμενη τα τελευταία χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του ο Δήμαρχος θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα για τον συντονισμό και την παρακολούθηση της προσπάθειας αποκατάστασης των ζημιών.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ