Στην Θεσσαλονίκη για την συνέλευση της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης για την Ορθοδοξία ο Αραχωβίτης

0
817

Στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην 23η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, βρίσκεται από τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, με την ιδιότητα του μέλους και ταμία της Δ.Σ.Ο.

Το προσφυγικό, οι διώξεις των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, η φτώχεια και οι εξελίξεις μετά το Brexit, βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο, η οποία πραγματοποιείται πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή 120 βουλευτών και συνεργατών τους από 25 χώρες.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης εντάσσεται και η έκθεση  φωτογραφιών και χαλκογραφιών «Άθως: Το Άγιο Όρος», τα εγκαίνια της οποίας τέλεσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης. Θα ακολουθήσει προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος, ενώ οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης που έχει ως θέμα «Θεμελιώδεις παγκόσμιες αλλαγές – Ορθόδοξη άποψη»  θα ολοκληρωθούν με τις εισηγήσεις των συνέδρων και το κλείσιμο των εργασιών στις 7 Ιουλίου.

Χαιρετισμό στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου απηύθυναν επίσης, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο και μέλος της Κρατικής Δούμα της Ρωσίας, Σεργκέϊ Ποπόφ, ο γενικός γραμματέας της Δ.Σ.Ο και υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης, ο πρόεδρος του Παναφρικανικού κοινοβουλίου Roger Nkodo Dang και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Ο κ. Αραχωβίτης, ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, θα παρουσιάσει τον απολογισμό της οικονομικής διαχείρισης 2015-2016, ενώ η εισήγησή του θα έχει θέμα «Κλιματική αλλαγή, παραγωγή τροφής και μετανάστευση».