Καταγγελία για την άγρια καταστολή της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση

0
90

Υπουργείο Παιδείας η αστυνομική καταστολή στις κινητοποιήσεις 2/3/18.

Στις 2/3/18, με αιχμή το αίτημα για άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπ/κών, πραγματοποιήθηκε μια μαζική κινητοποίηση αναπληρωτών και μόνιμων εκπ/κών στο Υπουργείο Παιδείας, που συνδιοργάνωσαν οι εκπ/κές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ μαζί με τους συλλόγους Αναπληρωτών και Αδιόριστων εκπ/κών και η ΠΟΣΕΠΑ

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις και καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και να απαντήσει για το ποιος έδωσε εντολή για αυτήν την επίθεση.

Είναι προφανές ότι τα ιδιαίτερα προβλήματα του χώρου της εκπ/σης δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό, και καμία δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί  απέναντι στην επιλογή  να αντιμετωπιστούν με τη βία οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούν  το αυτονόητο: μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς   συνθήκες ζωής και εργασίας.

Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας είναι αυτοί που περισσότερο από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς,  έχουν βιώσει στο πετσί τους τις πολύχρονες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της λιτότητας και τις επιπλέον βάρβαρες περικοπές των μνημονιακών χρόνων. Σε ιδιαίτερα ελαστικές συνθήκες εργασίας, κακοπληρωμένοι και με λειψά δικαιώματα, εγκαταλείποντας οικογένειες ή και την ίδια την προσδοκία δημιουργίας οικογένειας, διατρέχουν  τις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας για να καλύψουν τις ανάγκες των δημοσίων σχολείων, με την ανασφάλεια και την αγωνία του αν, του πού και του μέχρι πότε θα έχουν δουλειά.

Την ώρα που στη δημόσια εκπαίδευση έχουν να γίνουν διορισμοί από το 2010, παρά τις συνταξιοδοτήσεις, τα κενά,  και τις κατά καιρούς υποσχέσεις του Υπουργείου  Παιδείας για «20.000 διορισμούς εντός τριετίας», την ώρα που το 47% των επισφαλών θέσεων εργασίας ολόκληρου του δημόσιου τομέα αναφέρεται στην εκπαίδευση, όπου παρατηρείται και το χαμηλότερο  ποσοστό αναπλήρωσης, η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να αποδεχτεί τον ισχυρισμό του Υπουργείου Παιδείας για την «ευθύνη των θεσμών» που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών  ενώ εκείνο επιθυμεί. Το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα ανεχθεί  κανέναν εμπαιγμό και καμία παλινωδία, πόσο μάλλον την αναίτια αστυνομική καταστολή και τη βία.

Ο αγώνας για μαζικούς διορισμούς ΑΜΕΣΑ και για την επίλυση των σοβαρών εργασιακών προβλημάτων μόνιμων και αναπληρωτών πρέπει να κλιμακωθεί. Ευθύνη των εκπ/κών συνδικαλιστικών φορέων είναι ο  παραπέρα προγραμματισμός και η περιφρούρησή του.

Το δίκαιο αίτημα για στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης με αύξηση των δαπανών και άμεσους μαζικούς διορισμούς, με τον  αγώνα μας θα γίνει πράξη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ        ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 ΣΤΙΣ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τους  χιλιάδες συναδέλφους που κατέκλυσαν το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2017, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική των μη διορισμών που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και για το απαράδεκτο καθεστώς των «μονίμων» αναπληρωτών.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που από κοινού επιβάλλουν στο χώρο της εκπαίδευσης. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη λογική των περικοπών που οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές  συναδέλφους στην ομηρία και στη συνεχή περιπλάνηση στις εσχατιές της χώρας.

Καταγγέλλουμε την απουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου που όφειλε να είναι στο Υπουργείο για να δώσει απαντήσεις, διότι η απεργιακή συγκέντρωση είχε ανακοινωθεί ένα μήνα πριν. Όφειλε ο ίδιος ο Υπουργός να είναι παρών.

Επίσης, το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στις 02 Μαρτίου, καθώς και τον τραυματισμό συναδέλφων μας. Θεωρούμε απαξιωτική και αυταρχική την αντιμετώπιση αυτή των αναπληρωτών συναδέλφων από τις δυνάμεις Ασφαλείας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποδοκιμάσει τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα.

Απαιτούμε:

  • Άμεσα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά από μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  • Πλήρη εργασιακά δικαιώματα για τους αναπληρωτές συναδέλφους.
  • Αναγνώριση από το Υπουργείο Παιδείας του έργου που επί σειρά ετών έχουν προσφέρει οι αναπληρωτές συνάδελφοι, ιδίως στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να παλεύει το ζήτημα των μόνιμων διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με σειρά κινητοποιήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν πρόκειται να υποστείλουμε τον αγώνα μας μέχρι τη δικαίωση των χιλιάδων αναπληρωτών.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ