Κάρυστος,Βέρμιο,Κύθηρα,Ομοσπονδία Αγιονικολαίτες-ΟΧΙ στα αιολικά

0
61

ΚΑΡΥΣΤΟΣ
«…Αγαπητοί φίλοι, πολίτες του Δήμου Μονεμβασίας
Σας στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην συγκέντρωση σας στις 3-6-2018 στη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας, που γίνεται για να διαδηλώσετε την απόφαση σας να αγωνιστείτε για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου σας και την ακύρωση των αιολικών σταθμών και των πυλώνων υψηλής τάσης που έχουν σχεδιαστεί για την περιοχή σας χωρίς τη δική σας έγκριση και αποδοχή.
Η Νότια Καρυστία, πληγωμένη από την ίδια μάστιγα με εσάς σε πολλαπλάσιο βαθμό, αλλά πάντα όρθια και αγωνιστική, στέκεται στο πλάι σας αποφασισμένη για κοινό αγώνα κατά της εγκατάστασης αιολικών σταθμών σε περιοχές εξαιρετικής ομορφιάς με μόνιμες δυσμενείς επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τη βιοποικιλότητα.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας
(ΣΠΠΕΝΚ)…»
ΒΕΡΜΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ
«…Όπου μάχεστε για λεύτερα βουνά ενάντια στην καταστροφή της γης και των θαλασσών μας, μετρήστε δεδομένη την αλληλεγγύη του «SOS ΒΕΡΜΙΟ»! Όλη η Ελλάδα (πλέον και η Κύπρος) ενάντια στον όλεθρο των ανεμογεννητριών!
Καλούς Αγώνες και καλές Νίκες!
SOS ΒΕΡΜΙΟ…»
ΚΥΘΗΡΑ
«..Ενώνουμε τη φωνή μας, φωνή διαμαρτυρίας αλλά και συμπαράστασης, στον αγώνα που κάνετε φίλοι μας και γείτονες από τη Μονεμβάσια, τη Νεάπολη, τα Βάτικα, τα Κουλέντια. Ο στόχος είναι κοινός: είναι ο ίδιος που λέει: ΟΧΙ στην αλόγιστη χρήση και εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας στον τόπο μας. ΟΧΙ στη βάρβαρη παρέμβαση στη Φύση και στο Περιβάλλον.
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Ορθολογική Ανάπτυξη των Κυθήρων (ΕΠΟΑΚ)…»
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
«…Η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική χαιρετίζει τη συγκέντρωση της 3ης Ιουνίου, στη Νεάπολη, εναντίον των αιολικών και των πυλώνων υψηλής τάσης στον τόπο μας.
Πιστοί στις καταστατικές μας Αρχές, ήδη από το 2012 συμβάλλαμε στη δημιουργία του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας, ενώ το 2016 ήμασταν οι πρώτοι που κινητοποιηθήκαμε εναντίον της εγκατάστασης των πυλώνων υψηλής τάσης κατά μήκος του Δήμου Μονεμβασίας. Εκφράσαμε δε την οξεία αντίθεσή μας σε συνάντηση που επιδιώξαμε και είχαμε με τον τέως υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Πάνο Σκουρλέτη και τον τέως πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, Μανώλη Κορωνιωτάκη. Έκτοτε, συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε δράση και εκδήλωση για το θέμα, π.χ. εκδήλωση της 25ης Νοεμβρίου του 2017 στη Νεάπολη, συναντήσεις με πολιτικά κόμματα και βουλευτές του νομού, κτλ.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα εναντίον της εγκατάστασης εκατοντάδων ανεμογεννητριών που έχουν χωροθετηθεί στον τόπο μας, με «Δούρειο Ίππο» την εγκατάσταση του δικτύου των πυλώνων ΥΤ κατά μήκος της Χερσονήσου του Μαλέα.

Το «πρώτο χτύπημα» γίνεται στα Κουλέντια. Εάν δεν αντιδράσουμε, σε λίγο όλες οι βουνοκορφές μας θα έχουν γεμίσει από ανεμογεννήτριες. Από τα Κουλέντια μέχρι τον Φάρο του Καβομαλιά. Θάβοντας μια για πάντα την προοπτική του τόπου μας να θεσμοθετηθεί ως Τοπίο Διεθνούς Εμβέλειας, Περιφερειακό Πάρκο και Σημείο Βιόσφαιρας της Unesco. Και, άρα, «θάβοντας» μια για πάντα τις προοπτικές του για ανάπτυξη και ευημερία.

Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει πίσω στους σχεδιασμούς της.
Καλούμε τους βουλευτές και τους πολιτευτές του νομού Λακωνίας να στηρίξουν τον αγώνα μας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ στην ΑΤΤΙΚΗ…»

Σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών «Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ»
«…Τόσα χρόνια με τους αγώνες μας είχαμε πετύχει να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στον τόπο μας. Όμως, η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση πυλώνων Υψηλής Τάσης 27 χιλιομέτρων κατά μήκος του Δήμου Μονεμβασίας, υποτίθεται για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου».

Η αρχή γίνεται με το αιολικό στα Κουλέντια. Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι εάν δεν αντιδράσουμε, θα ακολουθήσει η εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών. Για παράδειγμα, 46 ανεμογεννήτριες έχουν χωροθετηθεί στην «κόψη» του Καβομαλιά, πάνω από την Αγία Ειρήνη!

Λέμε ΟΧΙ στην καταστροφή του τόπου μας και στην «κάλπικη» Πράσινη Ανάπτυξη!

Σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών «Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ»…»