Θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του νομού έθεσε στο Υπ. Πολιτισμού ο Αραχωβίτης

0
53

Σύσκεψη με τη Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη είχε την Τρίτη, 13 Ιουνίου, ο βουλευτής Λακωνίας Στ. Αραχωβίτης, όπου και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του νομού. Πιο συγκεκριμένα:

• Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Κ.Α.Σ με δύο θέματα λακωνικού ενδιαφέροντος: Τον χειρισμό των ευρημάτων στο χώρο ανέγερσης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, καθώς και τον χειρισμό του Σπηλαίου «Αλεπότρυπα» στον Διρό Μάνης.

• Την πορεία και τα προβλήματα της μετατροπής σε αορίστου χρόνου της σύμβασης όσων εργαζομένων έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις

• Λεπτομέρειες για την επίκειμενη προκήρυξη πρόσληψης αρχαιοφυλάκων. Τεκμηριώθηκε η αναγκαιότητα για πρόσληψη αρχαιοφυλάκων με μόνιμη σχέση εργασίας στη Λακωνία και συγκεκριμένα για το Μουσείο της Νεάπολης, το Κάστρο Γερακίου και τις αρχαιότητες της Σπάρτης. Συζητήθηκαν επίσης τα κριτήρια πρόσληψης

• Συντήρηση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης. Πρόκειται για ένα έργο που είναι απαραίτητο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, το οποίο διαχειρίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

• Τα προβλήματα και η στρατηγική επίλυσής τους σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ