Εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία 1 ληστεία σε Κορινθία & 1 εμπρησμός σε Αργολίδα

0
840

Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση ληστείας στην Κορινθία
Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται ένα (1) άτομο
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία (1) περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, που είχε γίνει την Πέμπτη (30.6.2016), σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας.
Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για ληστεία, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης προέκυψε ότι ο 24χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς, προχθές (30.6.2016) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρυσαφικά, χρήματα και προσωπικά έγγραφα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών του, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Εξιχνιάστηκε μία υπόθεση πρόκλησης φθορών μετά από πυρκαγιά στην Αργολίδα
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, μετά από Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, μία υπόθεση πρόκλησης φθορών μετά από πυρκαγιά, που είχε γίνει την 29.6.2016 στο 3ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Ναυπλίου- Νέας Κίου Αργολίδας, σε κτίριο Δημόσιας Υπηρεσίας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (1.7.2016) το απόγευμα, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 19,22 και 49 ετών, αντίστοιχα, μετά από ισάριθμα Εντάλματα Σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, από τον κ. Ανακριτή Ναυπλίου, για εμπρησμό από πρόθεση και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, προέκυψε ότι οι 19χρονος και 22χρονος, την 29.6.2016 και πρώτες πρωινές ώρες, στο 3ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Ναυπλίου- Νέας Κίου, στο κτίριο Δημόσιας Υπηρεσίας, παραβίασαν παράθυρα Γραφείων και με τη χρήση εύφλεκτου υλικού και φιαλιδίων υγραερίου, προκάλεσαν πυρκαγιά, ενώ προέβησαν στις ενέργειες τους αυτές, μετά από παρακίνηση του 49χρονου, έναντι χρηματικού ποσού.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ