Δήλωση Νικολόπουλου για την κοίμηση του Μητροπολίτη Μάνης

0
50

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΥΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΤΥΛΟΥ

Νίκος Νικολόπουλος: «Ο Θεός έδειξε όλη του την …εύνοια»!

Πληροφορούμενος την κοίμηση του Μητροπολίτη Γυθείου και Οιτύλου, κ.κ. Χρυσοστόμου, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Με ανθρώπινη θλίψη και συγκίνηση, αλλά και χριστιανική ευφροσύνη, πληροφορήθηκα την Κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη που αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην Ελληνική Εκκλησία και ιδιαίτερα στη Μάνη, την οποία τόσο πολύ αγάπησε και διακόνησε με πλήρη αυταπάρνηση επί 20 και πλέον έτη.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω και να τον επισκέπτομαι συχνά κατά τις περιοδείες μου στη Λακωνική Γη. Και υπήρξα θαυμαστής αλλά και μαθητής αυτού του χαλύβδινου ποιμενάρχη και φλογερού ιεροκήρυκα και πατριώτη που διέθεσε το σύνολο της προσωπικής και οικογενειακής του περιουσίας προκειμένου να δημιουργήσει στέγες κοινωνικής μέριμνας και αγάπης στην περιοχή της Μάνης.

Γι’ αυτό και ο Θεός τον ευλόγησε και του έδειξε όλη την εύνοια του μέχρι τέλους, αξιώνοντάς τον να φτάσει σε ένα ανώδυνο και ειρηνικό τέλος, ευρισκόμενος μάλιστα εντός του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αρεόπολη της Μάνης.

Οι Ταξιάρχες τον πήραν στην αγκαλιά τους και τον ανέβασαν εκεί που ανεβαίνουν όλοι οι δίκαιοι και οι άξιοι. Ο μακαριστός Ποιμενάρχης ας πρεσβεύει πάντα υπέρ ημών και της πατρίδας μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ