Για πλασματικό ΑΤΑΚ μιλάνε οι Λάκωνες βιοκαλλιεργητές

0
57

Θέμα: ΑΤΑΚ: Τεχνητή λύση για «Μαϊμού» ΟΣΔΕ Ν.2
Έχουν ήδη περάσει 15 ημέρες από την πρώτη επιστολή μας, ήτοι στις 08/05/2018 και παρατηρούμε μια αδιαφορία για το θέμα.
Η σιωπηρή προφορική εντολή προς τις πύλες εισόδου για πλασματικό αριθμό ΑΤΑΚ για να ενεργοποιηθεί η αίτηση ενιαίας ενίσχυσης, συνεχίζεται. Η μη αποδοχή εκ μέρους των αγροτών του πλασματικού αριθμού, και για όσους δεν έχουν το ΑΤΑΚ από το Ε9, δημιουργεί κίνδυνο απώλειας των ενισχύσεων. Ο στεγνός εκβιασμός «ή υπογραφή της αίτησης ή δεν έχει ενίσχυση», ισχύει ανά την επικράτεια.
Κυρία Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κύριε Υπουργέ, κύριε Βουλευτά, κύριοι του ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί σιωπάτε; Γιατί στηρίζετε έως σήμερα μια μη νόμιμη ενέργεια; Ποιος θα αναλάβει από όλους εσάς την ευθύνη; Κύριοι στις πύλες εισόδου, γνωρίζετε ότι είστε συνυπεύθυνοι;
Τα περιθώρια στενεύουν και οι ημέρες περνάνε!!! Για εμάς τους βιοκαλλιεργητές δεν θα δεχθούμε το «Δύο μέτρα και δύο σταθμά»., να το έχετε υπόψιν σας. Θα διεκδικήσουμε τις ενισχύσεις που χάνουμε αδίκως, εξαιτίας του συστήματος.
Σπάρτη, 23/05/2018

Για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας
Ο Πρόεδρος, Καραμπάσης Δημήτρης

———- Προωθημένο μήνυμα ———-
Από: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ <enosibiolak@gmail.com>
Ημερομηνία: 8 Μαΐου 2018 – 12:03 π.μ.
Θέμα: Fwd: ΑΤΑΚ: Τεχνητή λύση για «Μαϊμού» ΟΣΔΕ
Προς:

ΣΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ.
ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
——————————————
Τηλ. Επικοινωνίας: 6936363268
Email: enosibiolak@gmail.com
ΠΡΟΣ
1. κ. Υπουργό ΥΠΑΑΤ
2. κ. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
3. κ. Βουλευτή Λακωνίας Αραχωβίτη Σταύρο

Θέμα: ΑΤΑΚ: Τεχνητή λύση για «Μαϊμού» ΟΣΔΕ
Κύριε Υπουργέ,
Πρόσφατα είχατε υποσχεθεί στους Έλληνες αγρότες ότι δεν θα εφαρμοσθεί ο ΑΤΑΚ στην Ενιαία Ενίσχυση του 2018 για τα μισθωμένα αγροτεμάχια. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι υποσχεθήκατε ένα μεγάλο ψέμα.
Ενώ αρχικά όταν ξεκίνησε η διαδικασία της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για τα μισθωμένα αγροτεμάχια χωρίς κωδικό ΑΤΑΚ, δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί η αίτηση, στη συνέχεια, με τεχνητή λύση και «Μαϊμού κωδικό» η αίτηση γινόταν αποδεκτή. Η τεχνητή λύση, δηλαδή ο πλασματικός αριθμός ΑΤΑΚ, ήταν η σιωπηρή και προφορική εντολή από εσάς προς τις πύλες εισόδου.
Η ευθύνη όμως σε περιπτώσεις ελέγχου, ανήκει και πάλι στους δικαιούχους διότι θα ισχυριστείτε για μια ακόμη φορά, ότι την αίτηση την υπέγραψε ο δικαιούχος. Όμως θα πρέπει να πείτε στους δικαιούχους ότι με πλασματικό ΑΤΑΚ, το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ βγάζει «Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟΣ». Τώρα πως γίνεται η αίτηση αποδεκτή, το γνωρίζουν μόνο οι εμπλεκόμενοι… Προκύπτει όμως ότι η μη αποδοχή από τους δικαιούχους του πλασματικού ΑΤΑΚ, δεν οριστικοποιεί την αίτηση ΟΣΔΕ, άρα χάνεις τις ενισχύσεις. Για μια ακόμη φορά, στεγνός εκβιασμός.
Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών προτείνει στα μέλη της αλλά και σε όλους τους αγρότες ανά την επικράτεια να μην δεχθούν τον πλασματικό ΑΤΑΚ. Να αναφέρουν τον εκβιασμό για την υποχρεωτική δήλωση πλασματικού ΑΤΑΚ και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός τους. Η εντολή για την αναγραφή του πλασματικού ΑΤΑΚ είναι προφορική και δεν μπορεί να επιβληθεί χωρίς να είναι γραπτή! Είναι δικαίωμα όλων η επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.
Οι Βιοκαλλιεργητές ανά την επικράτεια εκτός από τα προαναφερόμενα και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός τους, να διεκδικήσουν τα χρήματα που επιβλήθηκαν ως ποινές μετά τον κατακερματισμό των αγροτεμαχίων (μη επιλέξιμα, πυκνότητα φύτευσης) τα οποία είναι περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.
Όσοι από τους συναδέλφους αποδεχθούν εν γνώσει τους αυτή τη μη νόμιμη ενέργεια, αναλαμβάνουν και την ευθύνη των πράξεών τους. Αυτοί που θα γλιτώσουν για μια ακόμη φορά, είναι οι «εντέλοντες προφορικά». Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους κατέχοντες μισθωμένες εκτάσεις χωρίς ΑΤΑΚ, στο να χάσουν τις ενισχύσεις τους. Ευχόμαστε και ελπίζουμε, έστω και στο και πέντε, οι αρμόδιοι να συνετιστούν. Με τον πρώτο διασταυρωτικό έλεγχο θα βρεθούν δεκάδες αγροτεμάχια με τον ίδιο ΑΤΑΚ. Ο κ. Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης θα έχει τον πρώτο λόγο, και ας μην ήταν εκείνος που σύστησε τον ΑΤΑΚ.
Σπάρτη, 07/05/2018

Για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας
Ο Πρόεδρος, Καραμπάσης Δημήτρης