Άσκηση αντισεισμικής ετοιμότητας στο 1ο ΕΠΑ.Λ Σπάρτης την Δευτέρα 19 Μαρτίου

0
106

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτηςανακοινώνεται ότι, την Δευτέρα 19-03-2018 και με ώρα έναρξης 11:45΄ θα πραγματοποιηθεί άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων με την κωδική ονομασία « ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2018 » στο 1οΕΠΑ.Λ. Σπάρτης Δήμου Σπάρτης Π.Ε. Λακωνίας.

Η άσκηση θα αντιμετωπιστεί ως πραγματικό συμβάν κατάρρευσης κτηρίου και απεγκλωβισμού ατόμων και θα ακολουθηθούν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο:

Αναγγελία, άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, κλιμάκωση με αποστολήπερισσοτέρων πυροσβεστικών οχημάτων και συνεργείων διάσωσης από όμορες Πυρ/κες Υπηρεσίες και την συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, καθώς και των Εθελοντικών Οργανώσεων.

 

Σκοπός της άσκησης είναι:

– Η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και η εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης,για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

– Ο έγκαιρος εντοπισμός δυσχερειών στο συντονισμό και τη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων (Π.Υ. Σπάρτης, Δήμος, ΕΛ.ΑΣ, ΕΚΑΒ, Εθελοντικές Οργανώσεις).

 

 

ΟΑναπλ. Διοικητή

 

 

 

Διαμαντής Κ. Τσολομίτης

Αντιπύραρχος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ